Labels

slider

Recent

Navigation

1ST YEAR ENGLISH CH#1 ,Button, Button (Richard Matheson) Short Questions and Answers

https://gotest.pk/short-questions/11th-class-english-chapter-1-button-button/ 11th Class English Chapter 1 Button Button Short Questions ... https://gotest.pk › Home › 11th Class › English
1ST YEAR ENGLISH CH#1 ,Button, Button (Richard Matheson) Short Questions  and Answers 






Kashif Raza Joyya

Button, Button ( Richard Matheson )
Q:1 why did Norma consider the tone and attitude of Mr. Steward offensive?
Ans: Norma Considered the tone and attitude of Mr. steward offensive because he wanted to take her time when she was busy.
Q:2 why did Arthur disagree with his wife?
Ans: Arthur was a sensitive fellow. He disagreed with his wife because he considered it immoral to kill anybody for money.
Q:3 why did Norma persuade her husband to agree with her?
Ans: Norma Persuaded her husband to agree with her because she wanted to achieve her desires with $50,000 she hoped to get after pushing the button.
Q:4 what were the reasons  Norma gave to her husband to agree with her?
Ans: Norma said that it might be a psychological research being conducted by an eccentric millionaire. She also said that they could get comforts of life with $50,000.
Q:5 why did Mr. steward continue persuading Norma?
Ans: Mr.  steward continued persuading Norma because he had sensed her greed. He was sure that she would do the experiment.
Q: 6 what was the message Norma received on pushing the button?
Ans: The message Norma received on pushing the button was from the Lenox Hill Hospital that her husband had died in a subway accident.
Q:7 what is the significance of Arthur’s insurance policy?
Ans:  Arthur’s  life insurance policy is significance-as it amount the same value of $50,000 as offered by Mr. steward in case the policy holder died in an accident.
Q:8  Did Norma  remain normal on hearing the news of the accident of her husband?
Ans: Norma did not remain normal on hearing the news of her husband’s death in a subway accident.She became numb and hysterical . 
Share

Post A Comment:

0 comments: